Anni hobilehekülg

Minu erinevate hobide pesapaik

Pitsa 11 august 2012

Filed under: Uncategorized — Anni @ 7:53 p.l.
Tags:

Pere avaldas soovi täna pitsat süüa. Ma polnud sellest ideest eriti vaimustuses, kuna mul pole veel kunagi õnnestunud teha head pitsat. Jah, söödavat küll, aga mitte tõeliselt head! Seni olen kasutanud pitsapõhjapulbrit. Pärmiga mässamine lihtsalt pole absoluutselt minu teema!!!

Seekord katsuasin siis pärmita pitsatainast. Netis tuhlates sattusin lehele Katrini retseptid. Sealse retsepti võtsingi siis endale ka eeskujuks. Sellest kogusest jätkustäpselt ühe suure pannitäie tegemiseks.

Põhi:

5dl jahu

2tl küpetuspulbrit

0,5tl soola

50g võid

2dl vett

Panin ahju 250 kraadi peale soojenema.

Kõigepealt segasin kokku jahu, küpsetuspulbri ja soola. Seejärel lisasin või ning näppisin taigna ühtlaseks puruks. Miksriga (nende kõverate taignasegmisotstega või mis nad on 😀 ) pidevalt segades lisasin vee. Esimese hooga tundus, et sellest taignast küll tervele plaadile ei jätku, kuid ma eksisin.

Kõige raskem asja juures oligi taigna plaadile laiali saamine! 😀 Märgade kätega siludes see lõpuks siiski õnnestus.

Seejärel küpsetasin vaid põhja u 5 min. Nüüd tuleb lisaga kate.

Tegin kaks natuke erinevat.

Kate 1:

1 purk Uncle Ben’s Sweet & Sour kastet

300g Nõo pitsakatet (meie pere meelest kõige parem)

60g Maks&Mooritsa Järva täissuitsuvorsti (viilutatud, paki sees 120g)

pool paprikat

pool väikest karpi (terve 227g)Rainbow ananassitükke

kolmveerand purki (terve 290g) konservšampinjone

200g riivjuustu

pitsamaitseainet

Kastme jaotasin eelküpsetatud põhjale, peale pitsakate, siis vorstiviilud (kulus üks rida, kaks tk jäi ülegi), vahele paprikaribad, ananassitükid (need lõikasin enne laotamist veel pooleks, küllaltki suured on karbis) ja seened. Lõpuks veel pitsamaitseaine ja juust.

Keerasin ahju altküpsetuse peale ja hoidsin 250kraadi juures 15-20 min. Lõpuks veel 5min pöördõhuga küpsetamist.

Kate 2:

1 pakk (200g) Pomi tomatipastat

300g Nõo pitsakatet

60g Maks&Mooritsa Järve täissuitsuvorsti

pool sibulat

pool paprikat

pool väikest karpi Rainbow ananassitükke

200g riivjuustu

pitsamaitseainet

Laotasin jälle kõik kattematerjalid põhjale ning küpsetasin nii nagu teise pita puhul.

Põhi tuleb õhuke ja päris krõbe.

Võib öelda, et esimest korda jään ma oma pitsadega rahule! 😀 Nüüd võib teinekordki teha!

NB! Minu (ja tegelt ka teiste) meelest tuli teine variant parem.

Advertisements
 

Lisa kommentaar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Muuda )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Muuda )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Muuda )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Muuda )

Connecting to %s